Перший раз у перший клас

Перший раз у перший клас

Похід в перший клас – це колосальний стрес для маленької дитини: все здається йому незнайомим, чужим. Перед батьками негайно встає першорядне завдання – підготувати свого малюка, налаштувати його так, щоб він не відчував себе «білою вороною».

Перший раз у перший класВсупереч загальноприйнятим думкам, підготовка до школи включає в себе не лише навчання читати, рахувати і писати. Важливий також і моральний аспект, уміння дитини контактувати з учителем, знаходити спільну мову з однолітками, працювати в групі. Вітайте прагнення малюка спілкуватися з людьми, завжди підтримуйте його розмови. Пояснюйте йому морально-етичні норми, що стосуються всіх сфер людського життя.

У спілкуванні з іншими школярами вашій дитині напевно прийдеться нерідко відстоювати свою точку зору. Виховайте в ньому це вміння: не нав’язуйте свою думку, дозволяйте йому приймати якісь рішення самостійно, вчіть його знаходити аргументи, які доводять його правоту. Поясніть дитині мета функціонування школи, необхідність добре вчитися в ній.
Поряд з усім цим, підготуйте свого малюка у фізичному плані: вам допоможе щоденна зарядка вранці, напівкілограмові гантелі, легкі пробіжки, прогулянки на свіжому повітрі, здорове харчування. Якщо все це пов’язане із заняттями в якомусь спортивному гуртку, то організм дитини буде розвиватися планомірно.