технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. Уз 1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. .№631 і бід 11 жовтня 2016р. №710».
Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу (санаторний) №39 Рівненської міської ради (надалі Замовник) оприлюднює обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості та або бюджетного призначення предмета закупівлі: Код за ДК021-2015__15110000-2 М’ясо
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями, UA-2023-03-07-006907-a.
https://gov.e-tender.ua/tender/produkti-harchuvannya/UA-2023-03-07-006907-a-myaso-yalovychyny-myaso-svynyny-file-kuryache
Категорія Замовника – згідно п.З ч. 1 ст. 2 ЗУ “Про публічні закупівлі” (юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади).
Мета проведення закупівлі: Потреба у закупівлі зумовлена необхідністю забезпечення безперебійного харчування дітей у дошкільному закладі освіти міста Рівного. Придбання даного продукту дозволить забезпечити повноцінний розвиток дитячого організму завдяки виконанню норм харчування.
Обгрунтування технічних та якісних характеристик. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:
2.1. Філе курки охолоджене – 1200 кг. Зовнішній вигляд: поверхня біло-рожевого кольору, жир відсутній, тканина м’яз щільна, пружна, злегка волога, але не липка, з чистим характерним для курячого м’яса запахом. Не допускається наявність ознак псування, ослизнення тощо. Термін придатності повинен складати на момент поставки не менше 80% до загального терміну придатності до споживання.
2.2. М’ясо свинини охолоджене (без жиру та кістки) – 350 кг.. М’ясо повинно бути охолодженим без заморожування одержане від забою здорової тварини, заготовленої у господарстві і адміністративній території, вільних від хвороб тварин. Товар має бути вітчизняного, натурального походження. Забороняється постачати м’ясо, яке не пройшло ветеринарного контролю. М’ясо повинно бути середньої вгодованості, без ознак пошкоджень та дефектів. Колір і запах характерні для доброякісного м’яса, без глибоких надрізів м’язової тканини (не більше 10 мм.). М’ясо свіже чи охолоджене має бути вільне від кісток. Зовнішній вигляд, запах і колір притаманні даному виду сировини. М’язи пружні, еластичні, поверхня не зволожена; на кожному шматку м’яса повинно бути клеймо. Термін придатності повинен складати на момент поставки не менше 80% до загального терміну придатності до споживання.
2.3. М’ясо яловичини без кістки 250кг : М’ясо повинно бути охолодженим без заморожування одержане від забою здорової тварини, заготовленої у господарстві і адміністративній території, вільних від хвороб тварин. Товар має бути вітчизняного, натурального походження. Забороняється постачати м’ясо, яке не пройшло ветеринарного контролю. М’ясо повинно бути середньої вгодованості, без ознак пошкоджень та дефектів. Колір і запах характерні для доброякісного м’яса, без глибоких надрізів м’язової тканини (не більше 10 мм.). М’ясо свіже чи охолоджене має бути вільне від кісток. Зовнішній вигляд, запах і колір притаманні даному виду сировини. М’язи пружні, еластичні, поверхня не зволожена; на кожному шматку м’яса повинно бути клеймо. Термін придатності повинен складати на момент поставки не менше 80% до загального терміну придатності до споживання.
2.4. Якість товару має відповідати законодавчо встановленим вимогам до товару, що закуповується згідно ДСТУ ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам:
– декларацію виробника або посвідчення якості на продукцію, що є предметом закупівлі;
– експертний (експертні) висновок (висновки) або протокол (протоколи) випробувань виданий (видані) акредитованою (акредитованими) лабораторією (лабораторіями) на ім’я Учасника та/або виробника не раніше 2 півріччя 2022 року, в якому (яких) вказані результати випробувань на наступні показники безпеки: мікробіологія, радіологія, нітрозаміни, вміст токсичних елементів, наявність антибіотиків, наявність мікотоксинів та фізико-хімічні дослідження.
Відповідні документи, що засвідчують якість товару, повинні бути надати постачальником при здійсненні безпосередньої поставки товару. Строк придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 80% загального строку придатності до споживання. Товар повинен бути вітчизняного, натурального походження.
- Протягом дії договору про закупівлю, укладеного за результатами тендерних торгів, товар (предмет закупівлі) з врахуванням відсутності належних складських приміщень в Замовника має зберігатися за рахунок Учасника та доставлятися Замовнику за його адресою, транспортом і за рахунок Учасника згідно із заявкою і у кількостях, визначених Замовником.
Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі з урахуванням роз’яснень Мінекономіки Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі № 3301-04 /34980-06 бід 20.08.2019 р. та Щодо передумов здійснення закупівель № 3304-04/55366-06 від 10.09.2020 р. і Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, здійснювався замовником шляхом моніторингу середньо ринкових цін на відповідний вид м’яса при плануванні відповідної закупівлі. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у викритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель проводились ринкові консультації.